Skål och grattis, riesling! Idag, den 13 mars, firar denna ikoniska druva hela 590 år av vinodlingshistoria! 🥂 Första gången riesling nämndes i skrift var den 13 mars 1435 i Rüsselsheim, Tyskland, när greven Johann IV av Katzenelnbogen (säg det snabbt tio gånger…) bestämde sig för att investera i några "riesslingen"-vinstockar. Snacka om ett smart köp!Sedan dess har riesling tagit vinvärlden med storm och är idag en syrarik superstjärna – särskilt i Tyskland, men även i Frankrike, Österrike och vinälskande hörn av Nya Världen.Vad gör då riesling så speciell? Jo, den är kameleonten bland druvor! Den kan vara allt från knastertorr och krispig till sirapssöt och lyxigt nektarlik. Med sin friska syra och smaker av citrus, persika och till och med en hint av... petroleum (!) har den charmat både sommelierer och vinälskare världen över. Dess magiska förmåga att spegla sin växtplats gör den till en av de mest uttrycksfulla druvorna som finns.Så idag höjer vi våra glas för 590 år av rieslingmagi! HÄR kan ni läsa mer och ta del av fyra fina vintips.