Idag sladdade jag förbi älskade restaurang Agnes för att delta i en provning med Theresa Breuer som är vinmakare på tyska vinhuset Georg Breuer. Ni kanske mest känner igen deras Riesling Sauvage som finns på de flesta systembolag i Sverige, ett Snacka om energiknippe som brinner för sitt jobb. Ja, det var svårt att inte dras med i hennes entusiasm kring vinerna, de olika vingårdslägena och vilka utmaningar som de står inför – klimatmässigt. Georg Breuer – ett vinhus med kunskap och brinn. För Breuer är det riesling, riesling, riesling som gäller – men också lite spätburgunder (tyska namnet för pinot noir), vilket Theresa snackade om kommer mer och mer. Druvan har vunnit terräng i Tyskland och mångdubblat sin odlingsareal senaste 25 åren. Heja! Röd Bourgogne är ju som vi pinot-älskare vet rätt så pricy, och även om smaklökarna jublar så gråter plånboken varje gång man knäcker en pava från denna dyra del av vinvärlden. Men kanske kan tyska den spätburgundern nu vara en riktigt farlig konkurrent? We'll see. Jag tycker åtminstone att Breuers GB Rouge Spätburgunder 2019 imponerar stort med sin nyansrikedom och ton av mogna körsbär, sjungande mineralitet, härliga syra – och balanserade avslut. 199 pix, och värt pengarna! Finns i BS för den som är nyfiken. Ljuvlig sparrisrätt till rieslingvinerna, signerat restaurang Agnes.Ett annat vin som passar säsongen som hand i handske och som jag kan längta efter så här års är deras rosé, GB Spätburgunder Rosé 2022, som sopar banan med många rosa viner så här års och bjuder på somrig, förförisk och ungdomlig frukt av vattenmelon, saftiga hallon, solig citron med spritsig och lekfull känsla och läskande syror. Slurp! Släpps i tillfälliga sortimentet på fredag. Klickeliklick! Theresa Breuer, en vinmakarstjärna vars entusiasm smittar av sig.Kul provning, med fantastiska viner – kommer ni att testa något av ovanstående tips? Let me know – och skål! ❤️