Wohoo, jag har seglat in i semestern! Efter att ha varit gräsänka med hundra procent ansvar för Bettan (och det ÄR en utmaning I tell you) i några dagar, ska det bli skönt att min man som varit i Tyskland och njutit av spätburgunder (inte alls avundsjuk…) kommer hem i eftermiddag. Hur semestern ska firas in? Med en otrolig middag ikväll! Här kommer menyn och vinerna. Förrätt/snacksTill snacks och som en sorts förrätt på stående fot blir det friterade kronärtskockor med citrusaioli och salta chips med löjromsdipp. En klassiker som gör sig utmärkt till mousserande vin. I glaset? Brittiska bubblor! Gusbourne Brut Reserve 2020 verkligen imponerar med sitt smakdjup och sina krispiga bubblor. Visste du att man i södra England har samma jordmån som i Champagne? Det här är bubbel i världsklass! HuvudrättVi är (tyvärr) riktigt usla på att äta fisk här hemma, men just idag är jag sjukt sugen på röding. Och vad blir festligare än att servera den med dillslungad potatis och sandefjordsås? Jag tänkte också göra en sallad på äpple, gurka, fänkål och selleri till. I glaset häller vi faktiskt två viner (det är ju kul att lattja och jämföra): Jean-Claude Boisset Bourgogne Chardonnay Les Ursulines 2023, som är en OTROLIG årgång av detta fyndvin i fast sortiment. Sedan är jag så jäkla sugen på Baby Bandito Keep on Punching Chenin Blanc 2024, som jag haffade två flaskor av igår. Den säljer slut i ett nafs! DessertVarken jag eller min man är några sweet tooths, så en perfekt dessert för oss är några bitar mörk choklad/riktigt bra praliner och en härlig avec i form av exempelvis Planteray Grande Reserve (fantastisk rom), ett litet glas portvin (då gärna en Tawny Port) eller faktiskt ett litet glas med cointreau och is. Mmhm… Dagen till ära har jag köpt cigarrer från Brobergs som ligger i Sturegallerian här i Stockholm. Mitt absoluta go to-ställe när jag ska köpa en garre! Jag gillar cigarrer som är runda, chokladiga och milda – så någon cigarr från märket Oliva brukar alltid sitta fint. Tro mig – jag är ingen rökare, men cigarr faller in under kategorin livsnjut, och jag unnar mig gärna ett eller två gastronomiska bloss när det är festligheter.