Nyårshelgen närmar sig med stormsteg – och kanske planerar ni att laga något extra smarrigt årets sista dag? Jag har letat fram några magiska recept som tillsammans bildar en meny värdig detta års sista middag. Givetvis med matchande vintips för en extra god upplevelse. Bon appetit! 🍾 MINGEL: Chips med löjrom och smetana. Nej, det blir liksom inte enklare än så här, samtidigt som det är både SÅ gott och lyxigt. En krispig skumpa möter här upp det salta och feta på ett utmärkt sätt, och här skulle jag välja en flarra fylld med pigga bubblor, skarp syra och livlig energi – exempelvis Pol Roger Brut Réserve.🥂 FÖRRÄTT: En hummersoppa med dillmaränger? Yes please! Till den här smakrika soppan kan man absolut fortsätta på spåret med champagne, men det är ju kul att variera sig – så varför inte korka upp en riesling med lite söt ton i sig? Denna Riesling Feinherb blir ett utmärkt val. 🍷 HUVUDRÄTT: Blir huvudnumret en riktigt lyxig kötträtt som exempelvis grillad flankstek med örtmos och tryffel? Möt upp smakerna med ett lika lyxigt vin. Som Val di Suga Brunello di Montalcino 2018 – ett rött vin med djup, smakrikedom och pigg finess som bjuder på körsbär, fatkryddor, kakao, pomerans och torkade rosenblad. Servera svalt i stora kupor och njuuut.🍨 DESSERT: Avsluta året på sött sätt! Ett pärlande fruktigt vin som Moscato d'Asti finner verkligen sin plats i nyårsmenyn och möter upp fruktiga, bäriga och krämiga desserter på ett snyggt sätt. Den här halvflaskan gör sig utmärkt till exempelvis champagnepannacotta toppad med granatäpple. Servera vinet svalt i vackra vitvinsglas eller mindre dessertvinsglas.