Idag den 4 oktober firas kanelbullens dag med buller och bång runt om i landet. Och det finns många smarriga modeller att göra av detta älskade bakverk. HÄR du får tips och recept på tre vansinnigt goda kanelbullevarianter att testa om det kliar i bakfingrarna (OBS! Täck dator/mobil med regnskydd först cause you'll be drooling…)Men vad dricker man till kanelbullen (utöver det givna som ett glas iskall mjölk eller nybryggt kaffe)? Jo, det går faktiskt även bra att sippa på ett litet glas vin! Jag känner din skepsis hela vägen hit genom skärmen, men succématchningen stavas madeira! Med sötma och kryddighet möter ett glas madeira upp kanelbullens smaker fint. Madeiran har liksom bullen drag av kanel, kardemumma och farinsocker. Madeira är ett starkvin från den portugisiska ön med samma namn och finns i olika stilar – från torr till söt. Eftersom kanelbullen är relativt söt väljer vi också en madeira som kan matcha sötman, men som också har en fräschör som kan bryta av smörigheten i bullen (om det inte är en torr jäkel du köpt i all hast på macken). Den här flaskan är ett bra val. Blir ni nyfikna att testa? I vilket fall: Ha en underbar kanelbulle-dag!