Min Hallandstripp startade verkligen på bästa sätt – nämligen med ett besök på charmiga Bar Glou Glou i Varberg. Och är ni i Halland får ni inte missa att slajda in på denna lilla oas för vinälskare. Andreas, alltid sugen på ett glas bra vin!Vi anlände på torsdagskvällningen med hyrbil, och efter att vi checkat in på pampiga Varberg Stadshotell så knatade vi den lilla biten till baren, belägen i en mysig liten lokal på Kyrkogatan. Visst är pirret innan man ska gå på vinbar är det bästa pirret? Bar Glou Glou är en charmig vinbar som drivs av Julia Tovedal som är uppvuxen i Varberg och här jobbar även hennes pojkvän Mathieu. Förut låg Bar Glou Glou i hamnen, men nya tider krävde nya lokaler – och den mysiga känslan har absolut eskalerat på Kyrkogatan där det erbjuds vardagsrumslig känsla, enkla men oh så goda rätter och viner som är framställda med renhet, stort fokus på terroir och vinmakarens passion. Julia serverar nämligen bara ”low intervention”-viner framställda utan tillsatser eller kemikalier. Så som det alltid borde vara, alltså. Vi startade kvällen med ett varsitt glas champagne (varför inte?) gjord på 100 procent pinot meunier. Jag föredrar ju champagner med lite mer smak och oumpfh och den här bjöd på precis det! Ett glas blanc de noir på grolleau noir från Loire slank ner (KUL!) och likaså röda droppar från producenten Mada i Languedoc–Roussillon, vars josiga blend på grenache och mourvèdre var farligt god. Några smårätter beställdes in för att delas på, som ljuvlig chark och boquerones, och så en underbar liten potatisrätt samt bröd och vispat smör. Mmhm! Bar Glou Glou – I'll be back! Ett perfekt njut-hak för alla tillfällen, som till exempel för att ”börja och aldrig avsluta en fantastisk dejt eller glömma hur katastrof det faktiskt blev”, som Julia själv skriver på hemsidan.