Mysigt, varmt och välkomnande. Perfekt häng en väldigt kylslagen fredag.Årets kortaste arbetsvecka avslutades med en aw i vår kommande nya stadsdel: Sundbyberg. Oh boy, vad jag är sugen på flytt nu! Vi passade på att besöka vårt kommande stammishak Sundbybergs vinbar, ett ljuvligt litet vattenhål som ligger i anslutning till den välsorterade Ica-butiken i centrum. Det här är vad jag kallar vit månad.Vinbaren drivs av David Svensson, prisad sommelier som nu är inne på tredje året med sin populära vinbar. En liten pärla mycket väl värd att besöka! Det som jag älskar med Sundbybergs vinbar är också att man som gäst kan välja på halvglas, helglas, karaff eller flaska – och glaslistan är generös. Vid ankomst hade Andreas beställt ett glas grauburgunder från Klumpp till mig, och som andra glas dök jag in på en fantastisk pinot noir från Nya Zeeland. Glaslistan imponerar – här finns definitivt något för alla! Riktigt härlig pinot noir med gott om rödbärig frukt och ett salt avslut.Snacks då? Det finnes! Salta chips, marconamandlar och oliver i all ära – men varmt bröd och smör toppar ändå listan på vad jag alltid vill stoppa i truten. Så gott, så vinvänligt, så njutigt! Och på lördagar kör de en specialare mellan klockan 14 och 17, nämligen schnitzel-fest där man kan beställa makalöst smarrig schnitzel med goda tillbehör (först till kvarn). Där kan vi snacka vinvänligt krubb. Menyn bjuder även andra grejer som ost- och charkbrickor, ostron med mera. Nybakat rågbröd med salt smör. Mmhm!Nedräkningen till den 25 mars, när flyttlasset går, har börjat. Jag längtar!