Hej! Hoppas du har möjlighet att ge ett vintips! Vad skulle du dricka för vin till en Biff tagliata? Jag har köpt entrecôte och receptet innehåller även pinjenötter, vitlöksmajokräm, parmesan, ruccolasallad och småtomater. /MariaSVAR: Självklart har jag vintips, jag älskar Biff tagliata – och har själv lagat det många gånger hemma! När den här rätten stått på menyn så har vi alltid valt ett vin på druvan sangiovese som ibland kan ha en liten ton av tomatblad i sig, men också en syra som möter just tomaterna fint här, och även passar utmärkt tillsammans med allt det andra i rätten. Här kommer några pavor som är bra och finns i fast sortiment – budget, mellan och lyx beroende på vilken peng du vill lägga på vinet. 🍷 Budget: Cecchi Toscana Sangiovese 2022, 95 krBra budgetpava som bjuder på ett ganska bärigt och josigt vin. Imponerande instegsvin från familjeägda Cecchi – här bjuds det på en frisk rödfruktig smakupplevelse med touch av blodapelsin och lite örtigt avslut.🍷 Mellan: Col d'Orcia Rosso di Montalcino 2022, 179 krRött vin med fin koncentration och toner av röda plommon, vildhallon, körsbär, romanticatomater, örter och kanel. Utmärkt till Biff tagliata eller till en pizza med salsicciafärs.🍷 Lyx: Brunello di Montalcino Col d'Orcia 2019, 299 krRiktigt bra årgång! Här har vi ett vin som har sex år på nacken så tanninerna är fint avrundade. Smaken bjuder på toner av mörka körsbär, apelsinskal, salvia, kanel och en nypa kakao med touch av nymalen peppar och lite nougat. Det är nyansrikt och tätt, fylligt men också elegant. Häll gärna på karaff 30–60 minuter innan servering och drick något svalt.