Det har varit lite radioskugga senaste dagarna – och det på grund av en härlig anledning, då jag varit i Champagne och Paris. Dels har jag besökt två champagneproducenter som jag verkligen gillar och så har jag scoutat vinbarsscenen i en av Europas vackraste städer. Tips comin' up! Men nu: Veckans svep! Veckans vin: Palmer Blanc de Blancs 2017 (7553), Frankrike, 449 krMed tanke på att jag nyligen besökt Champagne, och Palmer & co som producent, är det väl passande att tipsa om denna pangare, en stabil trojtjänare där du får väldigt mycket skumpa för pengarna. Vinhuset är ett kooperativ där det idag ingår över 300 odlare, men traditionen kring vinmakningen håller man hårt på – och man jobbar mycket med reservviner. Här har vi en Blanc de Blancs (alltså skumpa på bara gröna druvor, chardonnay). En gyllene halmgul champagne med lager av gula äpplen, solvarm citron, vit toblerone (choklad och en charmig knäckighet) och hint av tropisk frukt som carambola. Här finns också rostat bröd. Fina små bubblor kittlar tungan och man blir inget annat än lycklig. Veckans bokning: Äng och Ästad vingårdBörjat fnula på sommarens semester? Ett besök på Ästad vingård och restaurang Äng, som har en av Sveriges grymmaste vinkällare, är årets bästa treat. Maten är magisk, miljön drömsk och vinerna riktigt guld för oss som gärna vill bli överraskade. Sedan kan du utöver denna gastronomiska upplevelse bo över på gården och njuta av spa, hajk i skogen och annat i närområdet. Semester för livsnjutare, helt enkelt. Veckans cocktail: Jacopo Poli Negroni Cocktail, Vinoteket.se, 399 krPre-batchade cocktails kan ofta bli sliskiga, platta eller obalanserade. Men här tycker jag att man verkligen har lyckats skapa en negroni som pricka alla rätt. Jag älskar denna stiffa drink, och är glad att det kommit en flaska färdigblandad negroni redo att hällas upp på is och dekoreras med en enkel apelsinskiva. Gott!