Veckans restaurangbesök: ErgoGastrologiks gamla lokaler på Östermalm har fått en uppfräschning – och nya ambitiösa krögare. Här har nämligen lyxkrogen Ergo öppnat och jag hade lyckan att få besöka restaurangen för en presslunch i veckan. Snyggt och välorkestrerat såväl på tallriken som i glaset. Ett längre inlägg kommer i veckan! Är ni nyfikna? Veckans druva: Pinot noirSedan ”Svenska revyn” hade premiär är jag ”show-änka” ganska många helger under hösten. Trist, då jag tycker det är helt värdelöst att korka upp en flarra i eget sällskap och helst delar upplevelsen med min man. Igår blev dock föreställningen inställd på grund av sjukdom i ensemblen, och jag fick ha Andreas för mig själv en kväll. Vi passade på att fira hans boksläpp och premiären av revyn genom att korka upp Charles Heidsieck Brut Réserve och sedan otroliga pinot noiren Hirsch San Andreas Fault Pinot Noir 2021. Ja, den är pissdyr – men vilket jäkla vin! Jag har även njutit av Decoy Pinot Noir från Oregon i helgen, ett riktigt fint BS-fynd för sina 199 kronor. Och så korkade Andreas upp ett av sina viner som han fick i bokrelease-present, nämligen Gustave Lorentz La Limite Pinot Noir 2015 – ett fantastiskt vin med adress Alsace. Nyfiken? Årgång 2018 finns att beställa! Foto: Columbus LethVeckans maträtt: SvamppastaDen här tiden på året maxar jag svampnjutet och i helgen blev det en krämig kantarellpasta som ackompanjerades av en snygg pinot noir, såklart. Känner du också ett enormt svampsug och vill ha tips på rätter att laga och viner att dricka till. HÄR tipsar jag om otroligt svamp- och vinkombos, som denna svampbolognese och ett glas Langhe Rosso. Wow!