Nu kommer tiden när man slits mellan hopp och förtvivlan. Soliga dagar med tio plusgrader byts snabbt mot piskande snö i sidled. MEN vi håller hoppet uppe, va? Här kommer svepet med veckans bästa! Veckans vin: Domaine des Côtes Blanches Sancerre Rosé 2022, 249 krÄven om våren ibland tycks låta vänta på sig så stiger mitt sug efter riktigt bra rosévin i stadig takt med soltimmarna. Sancerre förknippar många främst med vita viner på druvan sauvignon blanc, men i denna franska region görs också riktigt bra roséviner. Här spelar druvan pinot noir huvudrollen och bjuder på både härligt smakdjup och fin fräschör. Du får toner av granatäpple, björnbär, solmogen citron och jordgubbar. Urgott! Veckans rätt: Smörgåstårta! Jag vet inte om jag är arbetsskadad eller om smörgåstårtan faktiskt blivit lite trendig(?) men en sak är säker och det är att allt fler varianter av denna svenska tradition dyker upp och som jämtlänning (japp, smörgåstårtan är en jämtländsk uppfinning) vore det generalfel att inte bjuda på smörgåstårta vid en söndagsfika – som idag! Den här blev faktiskt riktigt smarrig, inte minst till ett glas bubbel – vi körde på Rotari Brut Riserva. Jag delar recept senare i veckan – världsapromise! Veckans AW: Stadshuskällaren och Stockholms Bränneri har inlett ett samarbete – och denna institution till restaurang kommer nu erbjuda AW med gin från andra sidan vattnet. Jag älskar grejerna som Stockholm Bränneri gör och deras Pink Gin är ett stående köp till sommaren, samtidigt fick jag cravings på att boka Chef's table på denna underbara restaurang som vid förfrågan kan servera Nobel-menyer från 1901 och framåt (!). Gå hit! Veckans bok: Potatis. Ingen är så passionerad kring potatis som Stefan Ekengren och i den här boken delar han med sig av mästerliga recept på allt från sin berömda hasselbackspotatis till gratänger och klassiker som rösti. Allt vackert inbundet med tilltalande bilder och invävt i både potatisens historia och do’s and dont’s. Succé!