Veckans provning: Wines of PortugalVeckan rivstartade med en masterclass som hölls av vingeniet Madeleine Stenwreth, som innehar den imponerande titeln Master of Wine. Portugisiska viner stod på schemat och vi gick igenom en flight med tio viner, från Vinho Verde i norr till Alentejo i söder om jag ska hårdra det. Jag fastnade lite extra för Aveleda Solos de Xisto Alvarinho, riktigt bra vin för priset och överlag kan man fortfarande ”fynda” vin från Portugal. Veckans vin: Godello Okej, ni som följt mig ett tag vet att godello seglat upp som en favoritdruva senaste tiden – och i veckan köpte jag för andra gången Polvorete Emilio Moro 2023, som lanserades i tillfälligt sortiment nu i oktober. Flaskor finns kvar och det är otroligt mycket njut för 179 kronor. Veckans lunchtips: Balzac och DoMaLyllos mig som fått luncha med två härliga kvinnor denna vecka. Först Carolina som jobbar med marknad på Spring Wine. Vi slog till på en varsin schnitzel på franskosande Balzac nära Odenplan, och det var yummy! I onsdags lunchade jag med min kollega Nina som jobbar på Femina (som blev utnämnd till årets tidskrift för övrigt på Tidskriftsgalan) och vi njöt av varsin vilt-wallenbergare på mysiga DoMa på Östermalm. Två stabila lunchtips i Stockholm i en smäll! Tog tyvärr inga bilder för det sa bara slurp. Veckans aha-upplevelse: Engelska stilla vinerI torsdags deltog jag på en masterclass om engelska viner med producenten Balfour. Riktigt intressant! Att England är mästare på mousserande är ju idag ett faktum, men jag har däremot inte provat så mycket stilla vin därifrån. Här dukades det upp en flight med spännande blends och stilla chardonnayviner. Deras Skye's chardonnay släpps den 22 november i tillfälligt sortiment. Mest imponerade dock deras mousserande, prisvärda vin Leslie's Brut som verkligen levererade! Finns att beställa.Veckans meny: Trerätters bjudraket I helgen var mina föräldrar här på besök och det var SÅ mysigt. På fredagen bjöd jag på en trerättersmeny bestående av smördegspuffar med parmesanost och löjrom till förrätt, en magiskt god salsicciapasta till huvudrätt och kladdkaka i glas med fluff och kolasås till efterrätt. Succé! Även här hann(?) jag inte ta några bilder. Det är stressigt att vara värdinna… Jag lovar att skärpa mig!