Redan söndag – och imorgon drar jobblivet igång på riktigt igen (även om jag redan avverkat två veckor, men då mestadels på distans). Augusti är en ljuvlig månad, men som också för med sig ett vemod – visst? Här kommer ett kort svep över veckan som gått! Veckans öl: Omaka KallsupI helgen hade jag och min man en lite kräftskiva för två. Och om jag ska vara ärlig är jag mest in for it på grund av drycken och tillbehören. Västerbottenpaj in my heart! Men den här rackaren, Omaka Kallsup, imponerar återigen – så ren, så läskande, så salt och välbalanserad och god. Ett måste till kräftisen, okej? Till dessert korkade vi upp Brännlands iscider som är fatlagrad på barrique, vilket satt som en smäck till yoghurtpannacottan med kryddiga äpplen. Veckans vin: For the love of pinot noirIdag den 18 augusti firar jag och Andreas tvåårig förlovningsdag, ett datum som sammanfaller med Pinot noir-dagen. Lyckat! Eftersom jag var tvungen att ta båten in till stan idag, så förfirade vi allt detta härliga igår genom att korka upp ett älsklingsvin för oss båda: Catherine Marshall Sandstone Soils Pinot Noir. Elegant, finessrikt, smakrikt och älskvärt. Foto: SVT/Allsång på SkansenVeckans paj: BlåbärspajJa, ”det löser sig med blåbärspaj”, som gänget i Svenska revyn sjöng i veckan i Allsång på Skansen. Om det är något ni ska unna er i höst är det att gå och se denna revy. Visst, jag är jävig – jag känner delar av gänget i ensemblen och är till och med gift med en av dem. Men jag har skyhöga förväntningar! Scalarevyn som gick för två år sedan gjorde braksuccé, jag skrattade så att jag behövt ett storpack Tena Lady-skydd med mig – och det här kommer bli MINST lika bra. Boka biljetter så ses vi där, okej? Och apropå blåbärspaj, en paj som jag bakat flitigt i sommar är denna sega, goda blåbärspaj. Oslagbar med vaniljsås – såklart!