Veckans jubileum: Fem år ❤️För nästan exakt (okej, på Lucia) fem år sedan (herregud, vart tar tiden vägen?) träffades jag och Andreas för allra första gången på sunkpuben Baron i Vällingby. And look at us now! Två flyttar, ett giftermål, många ljuvliga vinresor och en gemensam bok och hund senare… För någon som länge fick svajptumme och en depressionsdiagnos efter för mycket tid på Tinder är detta en stor vinst. I love you, Andreas! Veckans bakning: Saffransfrallor Lagom till Luciamorgon hade mina saffransfrallor jäst klart. Ja, kalljäst bröd is the shit, och det här receptet var superenkelt och väldigt bra. Frallorna blev urgoda – både med julskinka och senap, samt med ost och apelsinmarmelad. Testa! Veckans provning: Portvin + choklad I veckan var jag på en provning med anrika portvinshuset Taylor’s – en förmiddag där glasen fylldes och smaklökarna fick jobba. Vi testade flera stilar av portvin, från friskt och fruktigt till djupt, mörkt och lagrat, allt matchat med choklad i olika former. Kombinationerna var oväntat träffsäkra: sötma, syra och kakao i perfekt samspel. En både lärorik och väldigt njutbar upplevelse. I kommande veckas avsnitt av Lustmanualen dyker vi ner i portvin – in och lyssna! Foto: NetflixVeckans tv-serie: Hjem til jul Hjem til jul är en norsk Netflixserie om julstress, familjeförväntningar och paniken i att dyka upp ensam till julbordet. När Johanne lovar släkten att hon ska ha en pojkvän inom 24 dagar kastar hon sig ut i en rad dejter – charmiga, pinsamma och ibland helt fel. Nu har säsong 3 landat på Netflix och som den girlie girl jag är kastar jag mig såklart över playknappen!