Foto: Andreas GrubeVeckans vin: Produttori del BarbarescoSå silkigt, lent, tillgängligt och på samma gång komplext, flörtigt, djupt och sinnligt. Ja, i fredags släpptes denna Barbaresco i tillfälligt sortiment och det är en läckerbit att treata sig själv med i julstöket. Man får liksom sinnebilden av vad en bra Barbaresco är här: Röda trädggårdsbär, ett knippe rosor, sandelträ, svart te och apelsinskal. Allt i härlig balans och elegans. Köp och njut!Veckans tips: VinkalenderDet är 1 december och jag är igång med min årliga vinkalender på instagram. Varje dag fram till dopparedan lägger jag upp ett vintips som jag verkligen rekommenderar – från billigt till dyrt, festligt till stilla njutning. In och kika! Veckans matkoma: Julbord på Långbro VärdshusI veckan fick jag och mina fina kollegor på Lifestyle-hubben på Aller media gå på julbord. Sådan lyx ju? Och inte vilket julbord som helst, utan det på Långbro Värdshus i Älvsjö. Hela den villan var magiskt juldekorerad och julkänslan attackerade mig som en välkommen käftsmäll i samma sekund som taxin stannade utanför entrén. Maten… MATEN! Allt var otroligt, från första sillen till sista teskeden med ris á la malta. Och trots att jag tog så yttepyttelite (nåja) av allt och tyckte att jag planerade mitt ätande så väl, slutade det ändå med att jag kunnat agera reservdäck på väg hem. Leijontornet har stans bästa vinkällare. Den här bourgognen var OTROLIG. Ett äkta firarvin!Veckans OMG + lyxmiddag: Lägenhetsförsäljning och Leijontornet I fredags hade jag och Andreas bokat bord på älskade Leijontornet i Gamla stan. De har som bekant Stockholms bästa vinkällare och det är omöjligt att inte försvinna ner i vinlistan. Vi visste det inte när vi bokade bordet, men det visade sig att middagen skulle bli lite av ett firande att vi fick vår lägenhet såld i veckan. Vi är redo för ett nytt område, ett nytt långtida boende – och nya äventyr. Jag är så taggad på 2025! Förra årets gran – men den i år är större. Ooops!Veckans mysigaste: Gran & glöggIkväll är det dags – granen ska kläs. Jag förstår att åsikterna och traditionerna går isär här, men jag är långt från nitisk när det kommer till traditioner. Varför vänta till dagen innan julafton? Jag vill njuta av en pimpad gran hela december och ikväll ska den kläs med rykande het glögg i koppen. Vi ska testa Capionium glögg från Winefinder och den ska tydligen vara magisk. Återkommer med recension!