Vid Skrea Matbruk odlas vin i liten skala, solaris och rondo som sedan går till Skrea Destilliris druvsprit.Veckans tripp: Härliga Halland Ja, den här veckan har jag liksom inte hunnit göra så mycket mer än att planera inför – och vara på – Hallandsresa. Jag älskar detta ljuvliga landskap och har besökt det många gånger, både i jobbet och privat. Nu fick jag möjlighet att se ännu mer av Halland, och det har varit lärorikt, kul och inte minst GOTT. Halland är ju ett mat- och dryckeslandskap utan dess like, och det är inte för intet det kallas ”Lilla Italien”. Varberg, Falkenberg, Kungsbacka… Vi hann med mycket. En smakrik mega-guide kommer! Veckans öl: Subbe Bryggeri – Highway to Helles Under resans gång besökte vi Subbe bryggeri beläget utanför Varberg. Bryggeriet drivs av Martin Sunesson som är bryggare, och oh boy vilken öl han gör! Det var trots allt ölet som lockade in mig i dryckesbranschen, och under en provning där vi fick smutta på allt från deras pilsner till mörka lager så kastades jag genast tillbaka till hela anledningen till varför hantverksmässig dryck är så kul – och så kulturellt viktigt. Brinnet, passionen – och den genomarbetade slutprodukten som i sig blir en upplevelse. Subbes olika öl är genomgående rena, välbalanserade – och jävligt goda. Börja med att beställa och testa deras Highway to Helles (slurp!) och testa dig igenom deras sortiment. Veckans vin: Monier Perréol Saint-Joseph Blanc 2022 I fredags åt vi middag på underbara Skrea Matbruk i Skrea. Fantastisk mat, såklart. Men vinlistan var också riktigt kul, välsorterad och med guldkorn som gjorde det svårt att välja. Valet landade på en Saint-Joseph Blanc, för jag fick nämligen bestämma denna kväll – och Andreas åkte snällt med. Jag känner inte till Monier Perréol som producent sedan tidigare, och det är alltid kul att testa nytt! Det är ett biodynamiskt vitt vin från norra Rhône, framställt av marsanne och roussanne såklart, och det var liksom både bjussigt och elegant på samma gång med toner av solig stenfrukt, citrusskal, blyga kryddor och härlig blommighet. Riktigt läckert till maten! I love vit Rhône!