Foto: BrancaiaVeckans julklappstips: Brancaia Art Collection I veckan hade jag turen att få äta middag med alltid lika underbara och inspirerande vinmakaren Barbara Widmer som gör vin i Toscana under etiketten Brancaia. Nu släpper hon sin fjärde upplaga av Brancaia Art Collection i samarbete med en svensk konstnär – och det är hennes älskade klassiker Brancaia Tre som vi hittar i de sex flaskorna som prytts med unik konst. Läs mer här. Årets julklapp till vinälskaren? Javisst!Veckans provning: GlögginfernoVeckan startade med en massiv provning av glögg och vinterdrycker nere i ”bunkern” (det kala, sterila provningsrummet) på Systembolagets huvudkontor. 272 artiklar fanns uppställda, och det var tyvärr få som imponerade. Glögg och vinterdrycker är ju en del av sortimentet där många producenter gör uppsötat kladd av redan dåligt vin, eller där man experimenterar fram något odrickbart matat med julkryddor och prissätter det på en orimlig nivå. Bland mina värsta är nog Dufvenkrooks glögg med smak av körsbärspralin och saffran. Kräks. Mina bästa kommer jag också att dela med mig av så småningom … Jag ska bara återhämta mig lite först. Veckans öl & vin: Pim & fyndröttDet får bli en veckans dubbel med två riktigt goda tips i dryckesväg. Först ett tips som ölgeniet Sanna Lindberg, som skriver om öl för DN bland annat, treatade mig och Andreas med – Omnipollos underbara IPA med namnet Pim. En ekologisk pale ale som finns i beställningssortimentet och som bjuder på det jag älskar med en riktigt bra IPA: tropisk fruktighet (ananasfest!), len munkänsla, fräschör och perfekt litet bett i beskan. Allt man bryggt ölet på är eko, från humlen till jästen. Mums! Veckan bjöd också på vinprovning hos Tryffelsvinet som bland annat har australiensiska Dandelion i sin portfölj. Elena Brooks är verkligen ett inspirerande energiknippe, och det var underbart att få prova igenom hennes rödvinsrange här i Stockholm. Ett fyndtips är alltid klassikern Lionheart of the Barossa, en shiraz som för sina 135 kronor bjuder på plommon, choklad, peppar och vanilj – perfekt till hösten bouef! Veckans manikyr: Ombre BordeauxEn gång i månaden unnar jag mig faktiskt en manikyr, och den här månaden slog jag till på något jag definitivt kommer att återkomma till. En Ombre Bordeaux. Vinrött i sin finaste form – värdigt en vinskribent, right?