Veckans provning: AllesverlorenVeckan startade med en trevlig provning, nämligen med sydafrikanska vinhuset Allesverloren och unga, karismatiska Danielle Malan. Hon och hennes bror har nu tagit över verksamheten, då deras pappa tragiskt gick bort nu under hösten. Men Danielle har driv och energi, och samtidigt som de värnar traditionerna väntar också nya projekt för Allesverloren! Deras chenin blanc och shiraz är väldigt prisvärda viner som står stabilt på hyllan år efter år. Har ni testat? I mars kommer dessutom ny design på etiketten – ett lyft! Veckans vin: Cru-BeaujolaisI helgen korkades det upp en riktigt smarrig pava från Vinoteket, nämligen Cave de Fleurie Chirobles 2022. Ett mycket elegant rött vin från en av de tio cruerna i Beaujolais, Chiroubles. Området är känt för sina höga höjder och granitjordar, vilket ger lätta, aromatiska viner med toner av röda bär och blommor. Silkeslent, smarrigt och urgott att dricka på egen hand – eller till ugnsgrillad kyckling! Veckans roligaste: HemmamiddagAtt vara vuxen är i princip att … inte hinna med någonting? Särskilt inte träffa vänner. Dagarna som student, när man i princip bodde hemma hos varandra, pluggade och levde på kladdkaka, snabbnudlar och billigt survin är en svunnen tid. Tack och lov. Men jag saknar HÄNGET! I fredags lyckades jag dock få ihop en urmysig middag med mina gamla journaliststudentkompisar och det blev mycket vin, mycket snack – och en mycket sen kväll. Jag kom i säng 03.30 och var således i princip död hela lördagen. En vinnande kombo som dock är genialisk när man ska bjuda på något som alla gillar, som är vegetariskt och som passar utmärkt till Sagace Langhe Nebbiolo är vodkapasta. Så gott, så enkelt, så uppskattat!