Veckans lunch: BrancaiaI torsdags var jag bjuden till lunch av Lidby vin och Brancaia, några nya årgångar presenterades och så provade vi en rad back vintages – några viner så gamla som årgång 2003 (om jag minns rätt). Barbara Widmer (läs mer om henne HÄR) som är vinmakare är otroligt skicklig, och jag fullkomligt älskar hennes chianti classico som är en banger jag regelbundet beställer hem. Och Brancaia TRE är ju en klassiker att alltid ha hemma! Har ni testat? Lunchen intogs på lyxiga Bobergs matsal i NK-huset, och jag fick absolut cravings efter en kakvagn.Veckans mys: Girl lunchJag tog typ inte en enda bild (skärpning!), men i går så hade jag ett gäng brudar över på långlunch och det var ultimat mys! Jag lagade en pasta med mustig tomatsås, foccacia med ricottadipp och korkade upp ett josigt rött vin från Portugal. Tjejer ❤️ Veckans vin: Salento IGT Susumaniello 2021 Masseria FicarignaApulien (Puglia) har kanske fått lite oförtjänt dåligt rykte på grund av alla bulkvinsboxar därifrån med ”italiensk zinfandel” (yes, I'm looking at you Big Zin) som fyller systembolagshyllorna. Men det finns guldkorn att finna! Salento IGT Susumaniello 2021 är en ny upptäckt från Italiens klack – som är ursmarrig att sippa på så här i kalla vintern (ja, det är vinter nu!). Druvan är lokala susumaniello, och här får vi en djupfruktig charmör med smak av svarta vinbär, plommon, fikon, björnbär och ett uns torkade örter. Lent och tillgängligt, rasande elegant med mjuka tanniner och frisk puls. Etiketten pryds av en åsna – en blinkning till de trogna fikonkorgsbärare som en gång trippade längs Salentos dammiga landsvägar. 159 spänn är ett kap! Veckans mys: BetsyHon är alltid veckans mys. Men kanske extra just nu när jag är så mycket själv med henne, då Andreas är på resande fot typ… hela november. Pjuh. Ingen stirrar på mina leverpastejmackor som henne, men hon är också en mästare på att skapa glädje och gos. Att höra henne snarka medan jag knapprar på datorn är det BÄSTA.