Veckans babe: Min manJa, han äger den titeln varje vecka såklart. Men just denna månad är vi ifrån varandra så vansinnigt mycket då han jobbar på distans, så varje timme, minut och sekund tillsammans känns lite extra glittrig. I tisdags var vi på älskade restaurang Agnes på Kungsholmen, och delade några ljuvliga rätter och en pava trousseau från Arnot-Roberts. Ljuvligt! Veckans gullis: BettanJag och Betsy tillbringar väldigt mycket tid tillsammans nu (att ha hund som ”ensamstående” ÄR en utmaning), men hon är så ljuvligt gosig och duktig. En grej som vi tränat på är att hon själv bär sitt koppel när vi promererar (och det inte är så mycket folk i närheten). Hon älskar det, och bär kopplet med stolthet. Veckan farsa: Min farsaJa, det är ju ändå fars dag – och denna bild har blivit en tradition att lägga ut på min egen far. T-shirts var bättre förr? Grattis, papi! Veckans vin: Casanuova di NittardiEtt vin med både ryggrad och charm, som Michelangelo själv kanske hade klunkat medan han målade tak? Vinhuset var ju faktiskt hans, en gång i tiden! I dag pryds flaskan av årliga konstnärssamarbeten, lika lekfulla som vinet är seriöst. Här får vi mörka körsbär, finstämda kryddor, silkiga tanniner med pudrig touch och hög klass – denna pava sitter som en smäck till bolognese eller, som ikväll, en svennig köttfärssås. Gör sig fint efter några dagar öppen i kylen. Spana in vinet här! Veckans provning: Tyska mousserande viner I fredags var jag på en provning anordnad av organisationen Wines of Germany där temat var tyska mousserande viner. Att de gör utmärkt pinot noir ver vi ju redan (lyssna in på spätburgunder-avsnittet av Lustmanualen där vi snackar om just detta), men även på den mousserande fronten kan man imponeras. Den bästa flighten var absolut denna på bildem, och min favorit här är utan tvekan Peter Jakob Kühn Resling Sekt 2020. Ett riktigt fint exempel på mousserande riesling!