Sensommaren visar sig från sin vackraste sida (åtminsone här i södern) – men visst börjar det rycka i rödvinsnerven. Med kantareller runt knuten och ett sug efter lite mustigare mat finns också en längtan efter riktigt pangiga röda flaskor. I tillfälliga släppet denna vecka har jag valt ut tre godingar som fångat mitt bultande rödvinsmarinerade hjärta. Here we go!🍷 Härlig höstkramare med mullig frukt. A Lisa Bodega Noemia 2023, Argentina, 239 krHösten är på intågande – och det är dags att fylla kylen med viner som kramar en inifrån. Som denna svalodlade malbec från Patagonien i södra Argentina. Vinet är en återkommande favorit hos vinälskare och ett perfekt val att korka upp när hösten smyger sig på. Det bjuds på en kompott av saftiga plommon, skogshallon, björnbär, mörka örter, viol, choklad och en frisk vind som av mynta i slutet. Allt i exceptionell balans och med sammetslena tanniner. Urgott till höstens mustiga grytor, som en bolognese som fått puttra länge på spisen. Släpps även på magnumflaska.🍷 Smaksäkert köp från Sardinien. Cantina Teularju Barbagia Rosso 2022, Italien, 259 kr I kommunen Mamoiada på den italienska ön Sardinien gör Francesco Sedilesu och Rosa Muggittu vin tillsammans med sina barn. Ett familjeprojekt under etiketten Cantina Teularju. I den här flaskan är den grenache, lokalt kallad cannonau, som får skina – och med den äran! Vi får ett flörtigt och ungdomligt rött vin som med fjäderlätta tanniner och gott om frisk röd frukt charmar med toner av körsbär, jordgubbar, örter och blodapelsin. Finishen är syrlig och lämnar efter sig en finessrik fräschör. Servera vinet kylt till ett gäng italienska delikatesser. 🍷 Sangiovese-guld från Emilia-Romagna. Chiara Condello 2021, Italien, 199 kr Alltid lika bra vin från geniet Chiara Condello som i denna årgång bjuder på stram men lättsam profil, finpolerade tanniner som och smak av röda plommon, körsbär, rosor, en pyttenypa kanel, örter och med ett elegant avslut och viss ungdomlig fräschör. Du får mycket vin för pengarna och ett utomordentligt bra matchning till höstens mat. HÄR kan ni läsa min senaste intervju med Chiara.