MOUSSERANDE VINER🥂 Sofistikerade bubblor. Marc Hebrart Special Club Premier Cru 2021, Frankrike, Champagne, 659 krEtt bubblande bevis på att värnandet om familjetraditionen lönar sig! Sedan 1964 har familjen Hebrart förfinat konsten, och här bjuder de på en elegant mix av 60 procent pinot noir och 40 procent chardonnay. Doften är ljuvligt nötig och brödig med gula äpplen och citronskal – ett glas som är lika charmigt som det är sofistikerat. Riktigt, riktigt fin champagne! 💛 Piggt prestigevin till fyndpris. Rotari Flavio Riserva 2017, Italien, Trento, 219 krRotari Flavio Riserva är fyndbubblor som klär sig i prestigekostym! Gjord på 100% chardonnay och med årgång 2017 bjuds vi ändå på sprudlande av ungdomlig energi. Här möts friska toner av grönt äpple, citron och nybakat vitt bröd, allt inlindat i pigga bubblor och en syrligt fräsch avslutning. Elegant, livlig och alltid prisvärd – en italiensk flirt med champagnevärlden! 🤟 Riesling i toppform. Van Volxem 1900 Brut, Tyskland, Mosel, 359 kr Smarrig sekt med skyhöga ambitioner – gjord på 100 procent riesling och skapad enligt traditionell metod. Här möts nötter, bröd, gul frukt, smör och citronskal i en elegant, frisk final. Weingut Van Volxem har anor från romartiden och munkar, men i dag är det Roman Niewodniczanski som förvaltar arvet med gnistrande precision. Riesling-bubblor på topp!💫 Naturligt njut. Tête Nat Les Têtes 2023, Frankrike, 189 krDet här är pet-naten som tänjer på Loiregränserna – en charmig blend av sémillon, colombard, mauzac och grenache blanc. Fyra vänner, massor av personlighet och noll tillsatt jäst och minimalt med svavel. Här möts mogen frukt, citronskal, mandarin och nektarin i ett lätt skummigt, aromatiskt bubbel med biodynamisk själ. Vilt, levande och vansinnigt kul. VITA VINER🍋 Solig favorit. Santorini Assyrtiko Domaine Sigalas 2024, Grekland, Santorini, 349 kr Grekiskt solsken på flaska! Gjord på 60-åriga rankor som kämpar i Santorinis vulkanjord och svalkas av salt havsbris. Vinet bjuder på rund frukt, lätt oljig textur och en touch av stenfrukt, melon och honung innan den salta mineraliteten tar vid. Elegant, energiskt och oemotståndligt – som att få ett vågskvalp av Medelhavet ner i glaset! ✨ Återkommande goding. Le Marigny Domaine des Aubuisières 2024, Frankrike, Loire, 189 krEn sprudlande lektion i chenin blanc! Här bjuds citronpastill, äpple, päron och nektarin i en frisk och lång smak med örtig knorr. Producenten Bernard Fouquet är något av en hållbar Vouvray-guru – och den här flaskan visar precis varför. Krispigt, charmigt med touch av honung och charmerande liten rondör – svårt att sluta sniffa på, svårt att sluta smutta på, svårt att inte älska.⚡Oslipad diamant. Mielie Testalonga Banditskloof 2025, Sydafrika, Swartland, 199 krÄnnu ett vildhjärta från Craig Hawkins – Sydafrikas coolaste naturvinsrebell? Här blandas 80% chenin blanc och 20% viognier till en frisk symfoni av grön och ljusgul frukt, med skön rondör och en kick ass-syra som väcker liv i smaklökarna. Oslipat, energiskt och helt oemotståndligt charmigt! RÖDA VINER👑 Kunglig kraft & elegans. Vietti Barolo 2021, Italien, Barolo, 599 krDen här pavan visar varför Barolo kallas kungarnas vin – och kungligt kostar! Gjort på nebbiolo (ofc) från Viettis toppvingårdar, med hantverk som kräver år av tålamod. Här doftar det solmogna röda bär, örter och krydda, medan smaken bjuder strama, eleganta tanniner och lång eftersmak. Klassisk, kraftfull och förföriskt fin balans. 🍷Chateauneuf-du-Pape Tradition Mas de Boislauzon 2023, Frankrike, Rhonedalen, 369 krEkologisk kraft i elegant kostym! Syskonen Daniel och Christine Chaussy driver detta vinhus med passion och precision. Här möts djup mörk frukt, kryddig peppar och sammetslen struktur – ett vin med pondus, pirr och lång, elegant avslutning. Sydrhônsk charm med hög klass! 🍒 Nat’Cool Bairrada Tinto Niepoort Vinhos 2024, Portugal, Bairrada, 169 kr/1000 mlLätt, josigt och livfullt – precis som looken på denna enlitersflaska avslöjar. Här dansar rönnbär, tranbär, hallon och blommiga toner i glaset, med josig profil. Ett naturligt, busigt rödvin som smakar mer ”kul på korken” än ”stramt och stelt”.