Om det är något jag tycker är kul och hedervärt är det producenter som gör drycker på lokala råvaror – och värnar traditioner. Jag har tidigare tipsat om Norrtälje Bränneri, deras snaps med smak av dill och rönnbär (gott till kräftskivan) och deras take på calvados, ett äppeldestillat som fatlagrats i elva år. Även deras hallonpunsch – vars nya årgång nu släpps för beställning – har dykt upp i ett och annat inlägg. Och den tål att tipsas om igen! En alldeles ljuvlig dryck som jag senast provsmakade på Svenska Dryckesfestivalen på Münchenbryggeriet i början av februari.Här har man använt sig av hallon från Uppsala, och denna söta punsch smakar verkligen koncentrerat och rent av sommar och söta, mogna bär. Färgen är djupt rosa och är hundra procent naturlig. Norrtälje Bränneri lyckas verkligen briljera med sitt hantverk och sin förmåga att skapa drycker som både hyllar det svenska arvet och utmanar smaklökarna med nya, spännande idéer. Hallonpunschen är en påminnelse om att gamla traditioner kan vara både roliga och fräscha när de får en ny twist.Punschen finns att beställa och kostar 199 kronor. Perfekt till påsk eller midsommar att avnjuta till pavlova med bär och grädde, den klassiska jordgubbstårtan eller att blanda med tonic för en läskande drink i vårsolen. Extra plus för den fina flaskan!