Skärgården treats me well denna midsommarhelg, och igår unnade vi oss en kort båttur till grannön Svartsö för att njuta av mat, vin och häng i något slags förskottsfirande av min man som fyller 50 imorgon. Wow! Svartsö krog är verkligen en gastronomisk skärgårdspärla som lockar allt från seglarstekare, rufsiga stugbor, influencers med lipflips till winos och foodies. Räkna med fantastisk mat, smarriga drinkar och snacks och riktigt grym vinlista där priserna är facila. Vi hittade massor med roliga grejer som vi ville beställa in (men hey sommaren är lång…). Vi slog till på en flarra Le Ciste, blend på marsanne, roussanne och grenache blanc från Roussillon (fantastiskt vin!) och en pava Tissot, här en blend på poulsard, pinot noir och trousseau. Josigt, bärigt, läckert! Vinerna gjorde sig utmärkt till förrätterna bestående av burrata med charentaismelon och syltad citron samt oxtartar med ostronemulsion, gurka, dill och pecorino. Till huvudrätt blev det havsabborre med kronärtskocka, potatis, oliver och vitvinssås samt porchetta med grillad lök puylinser och fläsksky. Halleluja! Dessert? Jamen, det har man väl ändå en särskild mage för? Vi delade på en baskisk ostkaka med rommarinerade persikor och det var heaven! Boka bord och åk hit och njut av skärgårdens skönaste hak om ni bor i Stockholm eller åker hit för att semestra och vill njuta av skärgårdslivet. Vi kommer verkligen puttra hit många gånger i sommar.