Lyx lyx lyx med snacks extra allt.Kvarteret Leijontornet i Gamla stan har under åren varit som att besöka en gastronomisk cirkus med mat och vin för den absoluta gourmanden – som inte kräver snofsig fine dining utan mer är ute efter det som får hjärta och smaklökar att sjunga. Burgundy, Djuret, Tweed, Vingården … Åh, vilka upplevelser man haft i de olika delarna av denna anrika byggnad. Och gissa om jag var taggad på nyöppningen av den mer fokuserade och i veckan nyöppnade restaurang Leijontornet med fyra våningar totalt njut, nu som en enhetlig restaurang? Timo Mayer är en producent som håller till i Australien och med punkig aura gör vin som en gud. Hans viner släpps i små allokeringar i Lidbys vinklubb och finns bland annat hos Leijontornet om man vill unna sig en flaska. Kalvytterfilén var to die for.Vi slog såklart till på ett varsitt glas från veckans otroliga vintema: Raveneau. Chablis i dess bästa form, vinregionens absoluta rolls royce vad gäller producent. Snacks? Det landade i total dekadens med crêpes, störkaviar, vodkagelé, syltad rödlök och smetana. Raveneau-temat gick inte oss winelovers förbi, och vi unnade oss både ett glas av den enklare village-vinet och smällde även till på några droppar grand cru.Agnolotti from heaven och hummer-bombaris till förrätt fick ögonen att rulla upp i huvudet och den träkolsgrillade kalvytterfilén med majskräm och riven hösttryffel satte spiken i kistan. Wow. Bara wow. I glasen? Timo Mayer Pinot Noir 2018. Två piffade innan middagen. Peppan VAR!Restaurang Leijontornet är höstens absoluta treat yo'self-ställe – där du kan njuta dig mätt, lite lagom salongis på ruskigt bra viner – och lycklig.