I fredags hade jag och Andreas en liten date night, och vi smet in till stan för att gå på The Sparrow Wine bar & Bistro. En gammal favorit belägen vid Stureplan, dit jag regelbundet lurar vänner och kollegor på en aw då det ligger så nära mitt kontor. Tanken var att njuta av deras fina, nyöppnade uteservering Le Garden, med mat och vin som blinkar åt södra Frankrike – men då vädret inte riktigt tillät det fick vi istället ta plats i den lika mysiga bistron. Vi startade med snacks och förrätter, som sig bör – här en Tartare de veau på svenskt kalvinnanlår, dragonsallad, kapris. Menyn och vinlistan imponerar, och jag blev glad över att se så mycket kul på glas. Här finns verkligen något för alla vinsmaker! Vi började med ett glas av deras läckra huschampagne till de urgoda svampkroketterna (perfekt matchning!) för att sedan gå vidare med ett glas vitt från Korsika (KUL!) – Clos Columbu, don't miss out om ni är här. Till det? Friterad bläckfisk med majonnäs provencale. Champagnen gör Sparrow i samarbete med Pierre Gerbais, och den eleganta etiketten med relief är gjord av konstnären Millan Rougem vars verk också pryder väggarna i restaurangen. Gnudi med grön sparris, mangold och ramslök smekte gommen till huvudrätt.Huvudrätt blev för mig gnudi med ramslök och sparris, medan Andreas siktade in sig på comtékorv med färskpotatissallad. Här förkorvrade vi oss i ett glas poulsard från Jura, vermentino från Korsika – och en röd blend från samma ö. Viner från Korsika vill jag gärna se mer av och att detta finns på glaslistan hos Sparrow glädjer mig.Vi var mätta, oh så mätta, men kunde såklart inte motstå smörstekt brioche med pistachglass när vi såg det på dessertmenyn. Änglarna sjöng under denna andaktsfulla stund då vi fick sätta skedarna i detta frasiga, glassiga verk. Ni. Får. Inte. Missa. Smörstekt brioche med pistachglass och kolasås. En favorit som funnits på menyn sedan 2019, och när man äter den förstår man varför. Den mysiga och franskinspirerade terrassen kommer jag definitivt besöka när solen behagar visa sig nästa gång.