Under första besöket satt vi i ”baren”, nära köket – och det är alltid en dröm för gourmanden.Mitt första besök på Bord, beläget i Agrikulturs gamla lokaler på Roslagsgatan 43, var i januari i år. Då blev jag bjuden på en ljuvlig födelsedagsmiddag och denna omsnackade krog hade bara haft öppet någon vecka. Det var såklart fullsatt, vimligt – och en varm, underbar stämning fyllde lokalen. När vi slickat i oss sista dropparna vin tänkte jag ”hit vill jag gå snart igen”. Men ni vet, livet … Ja, det är faktiskt skam att jag inte besökt denna älskvärda pärla sedan dess – men i fredags var det åter dags att kliva in i denna lilla oas av ”bistronomie”, som kocken Joel Aronsson och sommelieren Emil Gunneflo vill kalla det. Jag vill kalla dem genier. Savannieres slår aldrig fel, det här var som att dricka änglatårar.Miljön är avslappnad. Ambitionerna skyhöga. Och upplevelsen som gäst är fantastisk. Det känns mysigt och familjärt, samtidigt som man från meny och vinlista kan beställa grejer i världsklass. Dessa uppdateras dagligen, vilket jag älskar – hit kan man komma och bli överraskad. Igen och igen. Havskräftorna serveras efter en snabb skjuts in i ugnen med café de paris-smör och de är gudomliga.Vinlistan bjuder på mycket roligt i ett brett spann. Gillar du klassiskt? Jamen visst, här finns massor för dig! Ute efter något mer äventyrligt i vinväg? You bet. Och maten är precis så där ”herregud, jag dör”-god som man drömmer om när man ögnar menyn. Lågorna från de tända ljusen fladdrar på borden. Här vill man sitta och njuta länge. Nibbla och sippa. Det är hit du går med dina mat- och vinintresserade vänner för en livsbejakande middag och många goda skratt, men det är också här du bokar bord om du vill glo någon djupt i ögonen över ett glas röd bourgogne. Om den här satt fint till vildanden med tahini och granatäpple? Yez.Se så, vad väntar ni på? Boka bord i god tid, för här är det sällan tomma stolar.