I helgen hade jag en av mina närmaste och äldsta vänner (vi har känt varandra sedan vi båda gick i blöja) Linnea på besök, och det var underbart. Hon bor i Gävle, så självklart blev det övernattning och hela kalaset. Tänk att få 24 timmar med sin BFF, och bara ha roliga saker på schemat? Det var så fantastiskt att jag tog ganska exakt 0 bilder under dagen och kvällen. Blogger of the year…Nåväl. Vi började med brunch på franskinspirerade Balzac på Odengatan. Eggs benedicte och en mimosa uppade energin innan lite stros på stan. Solen visade sig nästan. Klassiskt franskt och bistomysigt på livliga Balzac.Väl hemma igen så piffade vi oss till ett glas champagne och sedan blandade min man negroni till oss. Vi hade planerat ett besök på cocktailbaren Map Petite Maison på Vasagatan, men hade varit lite dåliga att ta med i ekvationen att man ju också vill hinna sitta på balkongen och äta chips en stund. Klockan 20.00 var det i alla fall dags för underbar middag på fantastiska restaurang Agnes på Kungsholmen. Urbra vinlista och en massa goda rätter som är gjorda för att dela på – det kändes som om vi var på en romantisk dejt. Med mätta magar och vin i kroppen tog vi en Uber till vinbaren Cork i Gamla stan. Ett portugisiskt vattenhål jag älskar sedan det öppnade precis innan pandemin. Det drack arinto, baga, roliga blends, röd pet nat och bedårande bubblor från en spännande producent som heter Vadio. Och jag blev påmind om att jag måste beställa dessa viner igen! Vadio drivs av Luís Patrão och Eduarda Dias, vars ambition är att skapa viner som visar på regionens stil och traditioner. Och detta är ett vackert, bubblande intro till regionen Bairrada, tycker jag! Vinerna är gjorda enligt traditionella metoden och med lokala druvsorter får detta vin både ursprung och karaktär. Är ni nyfikna? Spana in mer från Vadio här!