Hugg in! Frukostbuffé de luxe hos Hotel Ruth. Om det är något mål på dagen som jag aldrig – ALDRIG – missar är det frukosten. Ni folk som håller på med 5:2 och 16:8 och allt vad det heter och skippar frullen. Hur mår ni, stackare? Jag kan inte ens knyta skorna innan dagens första kaffe. Så gissa om jag hade en drömstart på dagen när jag fick hugga in på en av Sveriges bästa hotellfrukostar! Det blev absolut en ingefärashot med riv i!Hotel Ruth i hjärtat av Vasastan, Stockholm, är inte bara ett charmigt boutique-hotell – det är nu också prisat för att servera Sveriges bästa hotellfrukost 2025, enligt Culinary Hotel Awards. Bakom detta familjeägda hotell står Ellen Pettersson tillsammans med sin familj, och deras vision om att skapa en varm, personlig och smakfull hotellupplevelse genomsyrar varje detalj – inte minst frukostserveringen. Långbakad karré på surdegsbröd och krämig yoghurt med rabarberkompott och Ruths müsli. Mmhm…Jag fick äran att provsmaka (okej, länsade buffén) tillsammans med mina kollegor Nami och Anna. En bättre start på veckan, helt klart. Glöm allt vad slabbiga bufféer heter. Den prisbelönta frukosten på Hotel Ruth är en upplevelse i sig. Här serveras en noggrant utvald blandning av lokala råvaror, nybakat bröd, krämiga mejerier, hantverksmässiga pålägg och kreativa växtbaserade alternativ – allt presenterat med känsla för både estetik och smak. Det är en frukost där både ögat och gommen får njutning. Genidrag att servera marängtårta till frukost! Miljön på Hotel Ruth är både hemtrevlig och sofistikerad. Myset ÄR. Kaffet kept coming, så mysigt när man sitter ner och får påtår – OCH – nybakade madeleinekakor klockan 09.00. Lyx, lyx, lyx! På frukosten finns också alkoholfritt mousserande vin till tårtan. Festligt! Jag kommer definitivt boka in mig på en frukost här på tu man hand med Andreas snart, ett perfekt sätt att njuta av hotellkänsla på hemmaplan.