Våren är alltid lite som ett upplopp inför sommarsemestern och därför kommer alltid påsken, denna ljuvliga högtid, som en räddande paus. Jag och min bättre hälft hade, om jag får säga det själv, planerat upplägget för den här helgen superbt bra och inledde påskhelgen med att checka in på Villa Fridhem, beläget strax innan Norrköping. För visst är det väl skönt att smita hemifrån ibland (JA!)? En dag och en natt här gjorde susen för alla sinnen. En av barerna, denna på den stiligt inredda övervåningen.Villa Fridhem är från början en kunglig residens, en herrgård från 1909 – och det syns. Här har man bevarat den kungliga glansen men också moderniserat inredning och uttryck. Utsikten från den stora herrgårdsbyggnaden är först och främst en stor vacker park, och blickar man bortom den ser man så långt som till den vackra Bråviken. Avkopplande? Yes. Här finns också två barer, en relaxavdelning med bubbelbad (mmhm…) och fun and games om man känner för att dra ett parti biljard eller shuffleboard. Vilket man ju gör efter ett par glas vin? Får det lov att vara en Dry martini? I restaurangen var det gott om space mellan borden (vilket man ju uppskattar). I lobbyn, på väg in mot restaurangen stod också en fantastisk drinkvagn, med virke redo att användas till en Dry martini. Självklart beställdes det en! Vinkällaren på Villa Fridhem är välkurerad och naggande god.Innan middag och relax fick vi följa med ner i vinkällaren, en treat som jag tycker att man alltid kan be om, om man är intresserad av vin och vill veta hur sommelieren har tänkt kring vinlistan. Här låg fokus på franska viner, och det fanns mycket gott-gott-i-gott-gott att hitta här. Till middagen unnade vi oss en flaska bordeaux årgång 2012. Vi hakade på Frankrike-tåget och beställde en flaska vin från den franska vinregionen Bordeaux, då vi båda verkligen uppskattar viner från det här området. De bjuder ofta på mörkbärig frukt, toner av plommon, lite gröna örter, blyerts och gör sig utmärkt till kralligare kötträtter. I det här fallet serverades ryggbiff med en himmelsk potatiskaka och rödvinssås. Rakt upp i krysset! Förrätten bestod av carpaccio på hälleflundra. Och hell, vad gott! Efterrätten var bakade äpplen med mascarpone. Försvinnande smarrigt! Till efterrätten beställde jag ett glas Moulin Touchais, ett sött vin från Frankrike på druvan chenin blanc – här med en ålder på 38 år. Och det var magiskt! Söta honungstoner, mogen gul frukt men också fortfarande med en fin syra. Wow! Efter middagen smet vi upp till baren igen, spelade lite shuffleboard (vilket vi båda var helt usla på) – för att sedan bege oss tillbaka till rummet och bara mysa. En otroligt avkopplande start på denna långhelg. Och visst är det roligt när man upptäcker nya små smultronställen i Sverige? Det vill jag såklart gärna dela med mig av, och jag kan garantera att det här kommer att vara ett ljuvligt resmål i sommar – när den vackra parken prunkar och de dessutom kommer att öppna upp sin utomhusbar som är in the making. Skål! Tack för denna gång, Villa Fridhem!