Den vackra utsikten mot poolområdet och sjön Sillen.Vacay is real – och i lördags inledde jag semestern med att rymma iväg till Sund Nergården som ligger i Vagnhärad, cirka sju mil söder om Stockholm. Jag hade blivit rekommenderad det här stället från flera håll, och när jag kollade upp det närmare var det liksom inte så mycket att fundera över. ”En oas för vuxna”. Eh, ja tack? Noll risk för öronbedövande barnskrik, en meny full av lokala delikatesser, en pool, två varmbad, bastu vid insjön, magisk utsikt och fantastiskt mysiga rum. Sign. Me. Up. När vi anlände fick vi ”mellis” – en bricka med lokala ostar, korv och knäcke. Till det? En lokal öl och ett glas rosé. När vi kom fram till Sund Nergården fick vi mellanmål bestående av lokala ostar, hembakat knäcke, korvar, picklade grönsaker med mera. Urgott. Till det fick man välja på en rad bra viner eller öl. Jag tog ett svalkande glas rosé från Spanien. Lokalt öl vill man alltid prova.Vi bodde i juniorsviten med egen liten balkong och utsikt mot sjön och poolområdet. Hela vistelsen var en present till min man Andreas som fyllde 50 i juni. Och ja, en semestergåva till mig själv då, om jag ska vara ärlig. Rummet vi bodde i var nyrenoverat och fantastiskt harmoniskt och fint. Efter att vi checkat in begav vi oss ner till bryggan för att bada och njuta av bastun. Till kvällen väntade en femrättersmeny – och som alltid om det erbjuds vinpaket tycker jag att man, om man har möjlighet, ska ta det då man dels får upptäcka nya viner och dels för en inblick i hur sommelieren tänkt vad gäller mat- och vinparningar. Vi slog till på vinresan, och det var som en flytande gott och blandat-påse. Fantastisk pinot noir till kycklingen med knäckt potatis. Ett vin med både elegans och ryggrad från en av de största Bourgogne-appellationerna Gevrey-Chambertin. Slutet gott, allting gott. En somrig och sötsyrlig dessert parad med en riesling auslese från 2006 satte punkt på bästa sätt.