Påskveckan är här och vårkänslorna spirar. Här utanför blommar körsbärsträden och axlarna har liksom sjunkit ett snäpp på de som vandrar längs å-promenaden här i Sundbyberg. Vi är nog alla i behov av lite extra ledigt, god mat, gott sällskap – och god dryck. Så vad snaskar man på och vad häller man i glasen denna spirande långhelg? I've got you covered! Här är sista minuten-tipsen du inte vill vara utan (alla drycker finns i fast sortiment). Champagneglas från Riedels Veloce-serie. Matfoto: Columbus Leth.Snacks: Tarteletter med stuvade primörer + portugisiskt bubbelDe här söta små portionspajerna fylls med det finaste säsongen har att erbjuda: stuvade primörer som vit och grön sparris, morötter och ärter. I glaset? Ett friskt och fruktigt bubbel från Bairrada i norra Portugal: Casa de Sarmento Bruto som ger ljuvliga bubblor till bra pris! Snapsglas från Sagaform. Matfoto: Lena Söderström.Sillunchen: Olika sorters sillar + akvavitIngen påsk utan en härlig sillunch! Dessa krämiga kreationer matchas bäst med en riktigt ren och snygg akvavit och här kliver Stockholms bränneri in med en superb variant som bjuder på citrus, fläder och kryddigt sting. Chardonnay-glas från Riedels Veloce-serie. Matfoto: Lena Söderstöm. Påskbuffén: Små ost- och baconpajer + chenin blancDessa söta minipajer med ost och bacon blir perfekta på påskbuffén. Krämigheten och smakrikedomen kräver ett vin som också går mer åt det smakrika, lite sötkryddiga hållet. Här gör sig en chenin blanc från Sydafrika utmärkt, som Waterford Estate Pecan Stream Chenin Blanc som med sin gyllene frukt och toner av smör och nötter möter upp pajerna fint. Roséglas från Riedel. Matfoto: Lena Söderström. Långfredagsmiddag: Ugnsbakad lax + roséUgnsbakad lax med vårig potatissallad med sparris blir perfekt att njuta av under långfredagen. Här korkar vi upp ett ljuvligt rosévin från Tavel som bjuder på härlig röd frukt och fräschör, och som dessutom glimrar vacker i glaset med sin djuprosa färg. Syrah-glas från Riedels Veloce-serie. Matfoto: Catarina König.Påskaftonslyx: Lammracks med parmesanpotatismos + rött från CorbièresHör du till dem som lagar påsklamm ska du unna dig ett gott rött vin i glaset! Ett supertips är det här vinet från anrika Pech-Latt i södra Frankrike, riktigt smarriga droppar för pengarna – och en perfect match till den här rätten signerad Catarina König. Riesling-glas från Riedels Veloce-serie. Matfoto: Susanna Blåvarg.Dessert: Pavlova med lemon curd + Moscato d'AstiIngen påsk utan sötsaker! Jag brukar som tradition alltid göra en smarrig pavlova och i år låter jag det här receptet inspirera mig: en lemoncurd-pavlova med mascarponekräm, toppad med ätbara blommor. I glaset häller jag givetvis en Moscato d'Asti, ett pärlande sötfruktigt vin med ton av fläder och kanderas citrus som går hand i handske med den här typen av efterrätt. Moscato d'Asti Gianni Doglia finns på de flesta systembolag och blir toppen till tårtan.