Södermalms nyaste pärla är här – och vilken entré! Jag fick idag, i allra mest affärsmässiga men ändå riktigt njutbara sammanhang, äran att besöka Tripletta, restaurangen som tagit vid efter La Vecchia Signora och låter den italienska andan leva vidare i ett tredje kapitel. Ett äkta hattrick för Robert “Boban” Rudinski som huserat här med krogar som Lo Scodetto och La Vecchia Signora (fram till 2014). Mustig ragu + aglianico = sant!Tripletta kan beskrivas som en modern italiensk kvarterskrog med värme, färg och folklig charm enligt godaste tradition. Namnet “Tripletta” betyder ju just hattrick – trefaldig triumf på samma adress! Här möts du av aprikosrosa väggar, roströda paneler och terrazzo-golv i baren som andas Amalfikusten snarare än Piemonte. Den här pangaren imponerade stort! Mousserande vin på druvan falanghina som legat 10(!) år på jästfällningen. Wow!Och det var just i det sammanhanget jag befann mig idag – i jobbsammanhang, visserligen – då importören Vintedge tillsammans med den italienska producenten Di Majo Norante hade bjudit in till lanseringslunch. Luigi di Majo Norante, femte generationens ambassadör från Molise, var på plats och berättade med glöd om deras ekologiska odlingar, biologiska biodiversitet och terroir med utblick mot havet – jordar som vinerna verkligen speglar. Luigi di Majo Norante berättade om Molise, familjen och det ekologiska tänket.Molise är en liten, nästan gömd region i vinvärlden, men med enormt hjärta och integritet. Allt från aglianico, montepulciano och tintilia till vita druvor som falanghina och greco – med fokus på organisk vinodling, låg avkastning och hög kvalitet. En fin lansering i fast sortiment den 1 september.Okej, gör ett kryss i kalendern. Den 1 september – fast sortiment: Molí Rosso Di Majo Norante 2021 (rödvin från Molise) lanseras, och till priset 120 kr känns det som en stöld snarare än en utgift. Senare i höst – begränsad lansering: en lagringsbar, höstmysig aglianico som passar perfekt till de mörkare månaderna.Och ja – jag haffar ett bord direkt när Tripletta öppnar officiellt på måndag 25 augusti. Den där middagen känns redan bokad – och jag ser fram emot att skicka iväg smaklökarna på en smakrik Italien-semester.