Hoppas ni haft en ljuvlig långhelg – kanske med något riktigt gott i glaset? Jag sladdar in denna tisdag och vill tipsa om ett mousserande vin som jag korkade upp i helgen och som gjorde mig glad. Nämligen ett bubbel gjort enligt traditionella metoden (samma som man gör champagne med) och på de klassiska champagnedruvorna pinot noir och chardonnay, men tillverkat i Nya Zeeland. Det här vinet släpptes i tillfälliga sortimentet i fredags och det som jag tycker är extra kul är att det är en flaska med skurvkork du man enkelt kan återförsluta. Hur smart!? Det här bedårande bubblet är vinifierat både på ståltank och gamla ekfat, och har legat på sin jästfällning 24 månader vilket ger vinet skönt brödiga toner, och jag tycker att det finns både sjysst frukt, det är krusbär, gula äpplen och citrus men också ett visst djup med brödighet och ton av nötter. Gott bubbel för en bra peng, helt enkelt! Dulcét Méthode Traditionelle 2018 (93578), Nya Zeeland, 189 kr i TS.