Midsommarveckan går mot sitt slut och min nedräkning till semester börjar nu på riktigt. Våren är alltid ett jäkla race i den här branschen (alla branscher?) och det ska bli så skönt att bara få sitta och tomglo, ha oplanerade dagar och mest bara äta glass och glida runt i semesterklädsel med håret på ända. Helgen var verkligen en försmak på vad som komma skall, med familjehäng, god mat, powernaps mitt på dagen, buketter med sommarblomster, goda viner och skogspromenader med Betsy. Här kommer ett svep med vad som ätits och druckits – och receptlänkar till de bästa recepten. Psst! Nästa helg (28–30 juni) gör jag en instagram takeover på ELLE mat & vin's instagramkonto. Har ni vinfrågor? Vill ni ha vintips? Eller undrar ni över annat? DM:a mig eller kommentera redan nu. Jag tänkte också köra en skärgårdsguide på ställen man inte får missa om man är i Sommarstockholm – och så en härlig vinlive med semesterviner. Jag hoppas ni vill vara med! 💕 Sillunchen är det jag längtar mest till vad gäller midsommar – och i år gjorde jag den här underbart goda sillkransen med recept som ni hittar här. Den smörstekta, smulade kavringen blev verkligen pricken över i. Till sill och lite till skålade vi i O.P. Anderssons klassiska akvavit som är så satans god med sina kryddiga toner, sedan njöt jag av Kloster Eberbach Riesling Kabinett som funkade urbra till alla brokiga smaker med sin lilla restsötma. Jag bakade också de här urgoda baguetterna med dillolja och lagrad ost i (rekommenderas till kommande kräftskivor!) och gjorde även fläderpannacotta som satt som en smäck till ett glas Moscato d'Asti. Testa! Krans på och gott vin i glaset! Att fira midsommar i skärgården ÄR verkligen en dröm och jag är så glad över att få göra det. Denna rosé från Tavel avnjöts också i helgen framför ett parti Trivial Pursuit. Riktigt bra årgång! Betsy väckte mig klockan 04.30 natten till midsommardagen, men vad gjorde det när mina sömndruckna ögon fick se det här? Några sju blommor under kudden (eller Tinder) behövs inte mer, thank god.