Nu när vi äntligen renoverat klart här hemma (vi målade literally sista väggarna igår…) så känns det himla kul att bjuda hem folk på middag. Köket har blivit ljuvligt att laga mat i och min dröm om en köksö har blivit sann. Perfekt avlastningsyta eller att samlas kring för snacks, skvaller och vin innan middagen. På lördag kommer några vänner över och jag är såklart redan i full färd med att planera snacks, förrätt, varmrätt och dessert. Här kommer lite smarrig inspiration! Många recept hittar jag såklart hos min grymma bloggkollega Catarina König. Vad tror ni om dessa kombos? Foto: Catarina König.Förrätt: Osötad kaiserschmarrn med löjrom + Alta AlellaMirgin Reserva Brut 2022Osötad Kaiserschmarrn med löjrom? Det låter galet – och smakar genialt! Den luftiga pannkakan, som egentligen är ett österrikiskt bakverk som fått sitt namn från kejsaren Franz Joseph I, blir en perfekt scen för löjrommens sälta och umami, medan den här urläckra kvalitetscavan kliver in med krispig syra och fin mousse. Resultatet? En lyxig smak-chock som får både kungligheter och vanliga svennebananer att jubla. Foto: Catarina König.Huvudrätt: Kyckling tagliata med rostad potatis och parmesankräm + Tutti I Giorni Rosso Toscana A Camillo 2022Kyckling tagliata med rostad potatis och parmesankräm – mmhm, som ett italienskt gruppfoto där alla är snygga. Lägg till en josig rödpangare på enlitersflarra och det blir fest! Vinet flirtar med parmesansältan, kramar kycklingen och high-fivar potatisen. En smaksäker romans i Toscanas tecken – fast på tallriken. Foto: Betina Hastoft.Dessert: Pavlovakrans med jordgubbar + Nivole Moscato d'Asti 2024Pavlovakrans med jordgubbar och pärlande sötvin som Moscato d’Asti? Sommarens power couple likt Bennifer och Brangelina (OBS! Dock ingen skilsmässa efter att du haft detta i truten). Den frasiga marängen och bärens syra får Moscato att sprudla av lycka – med pärlande sötma och solkysst charm. Sött, friskt, pirrigt och fullkomligt oemotståndligt gott.