Baked Alaska med chokladbotten och blåbärsglass blev den perfekta nyårsdesserten.Gott nytt år fina läsare! Hur har ni skålat in 2025? För mig gick startskottet för firandet på Restaurang Agnes där jag och Andreas traditionsenligt (det får man väl kalla det tredje året i rad?) njöt av en nyårslunch på denna fantastiska pärla belägen på Kungsholmen. Fina Emelie och gänget hade snidat ihop ett gäng otroliga rätter och extra goda viner på glas. Vi inledde med en champagneskål, delade en flaska Volnay och gottade oss i allt från friterat kycklingskinn med syrad grädde och caviar till gratinerade havskräftor med café de Parissmör. Mmmhm! Vinlistan på Agnes är alltid godis! Just denna dag fanns extra mycket gott att välja bland.Kvällen blev lugn och mysig med lite nyårslekar och en fantastisk efterrätt som jag bara måste tipsa om, nämligen Baked Alaska i miniformat med chokladbotten och blåbärsglass. Chokladkakan och glassen är enkel att förbereda dagen innan och sedan så monterar man ihop hela kalaset strax innan servering. Festligt värre!Nu ser jag väldigt mycket fram emot vad 2025 har att erbjuda. Och så undrar jag såklart: vad ni vill se mer av här? [poll id=1]