Det har varit lite radiotystnad här, och det på grund av orsak – som livets största händelse: Bröllop! Jag är GIFT?! Helt sjukt – och vet ni, det känns så galet bra. Det har varit alldeles fantastiskt omvälvande, rörande och roligt. Vi visste att det skulle bli en fantastisk dag, och tack vare våra underbara vänner blev den mer än så: Magisk! Två nerviga och taggade – innan bröllopsgästerna stormade in på fördrink.Både jag och Andreas är stora fans av restaurang Vingården i Stockholm, ett somrigt vattenhål i Gamla stan med Stockholms bästa vinkällare, fantastiskt mysig miljö och otrolig meny som får alla foodies att dregla. Vi kommer att vara evigt tacksamma för att vi fick ha vår bröllopsmiddag där. Frisörbesöket uteblev (duh!) men min räddare i nöden, Linnea, fixade biffen med locktång, hårspray och glatt humör.Dagen började, som väntat, lite stressigt med grejer som skulle köras hit och dit, och en frisörtid där bokningen missats (... jag kommer att hämnas med en gruvlig diss på googles recensioner sen som den passivt aggressiva hagga jag är). Min älskade vän (och hårproffs skulle det visa sig) Linnea räddade dock situationen med sina frisörskills. Pulsen lugnade sig efter ett glas champagne på rummet. Vi valde att bo över i samma byggnad som restaurangen, Hotel Victory (ett urmysigt, boutiqe-hotell i Gamla stan, spana in om ni ska turista i Stockholm i sommar). När hår, smink, klänning och lugnet var på plats så började festen! Som fördrink på rummet med de som skulle följa med in på vigseln (vi vigde oss i Stockholms stadshus och där får man ta med sig tio personer in) korkade vi upp en magnumflaska Rotari rosé. Festligt, lättdrucket och romantiskt. Efter vigseln firade vi med champagne (såklart!). Och inte vilken champagne som helst, utan Louis Roederer Collection 243. Vi älskar båda Roederer, och att vi dessutom fick köpa tre jeroboam-flaskor (á tre liter styck) satte verkligen festkänslan. Tack till våra älskade vänner och vinproffs Marie och Fredrik som hjälpte oss med servering av dessa – like two bosses. Trots in'n'out-vigsel på Stadshuset i Stockholm kändes allt pampigt och fint. ”JA” – snyft! Lick it up! Tänk att få vara så här KÄR ändå. Klänningen syddes upp efter egen design, väskan är från Asos och brudbuketten bestod av pioner, ranunkel, eucalyptus och vita rävsvansar.Efter vigseln klev vi på en ganska sunkig – men rolig – partybuss med leopardklädsel och vår fantastiska partybuss-lista som vi knåpat ihop (HÄR har ni den för lyssning, varsego'!). Temat för bröllopet var ändå det som jag och Andreas njuter av mest, att röra sig sömlöst mellan högt och lågt, sunkpub och lyxkrog. Med på bussen fick gästerna varsin goodiebag fylld med program för kvällen, partytutor, en liten flaska bubbel, en minishot jäger, godis, chips, resorb och alvedon (för senare…), samt specialgjorda gnuggisar. Jag trodde att jag skulle komma undan – men tvingades givetvis spela durspel (dold ”talang” på mitt eget bröllop). Nu väntar traumaterapi. Vi landade sedan i åter i Gamla stan där vi började bröllopsminglet på Vingården. Nu med Louis Roederer Collection 242 i glasen. Till detta snacksades det på marconamandlar, oliver och krispig panko-croqueta med lagrad manchego, Iberico de Bellota-confit och picklade piparras. Det mest högljudda gänget satt givetvis längst bak i partybussen ;) Middagen var ett virrvarr av fantastiska viner (vi hade låtit Vingården plocka fram en superb mix av flaskor), underbar mat (havets läckerheter på stora fat till förrätt och vinvänlig majsvårkyckling med klorofyllsprängd ragu, karamelliserad Roscoff-lök och smörsteka toppmurklor till varmrätt. Och under tiden vi åt och drack kastades vi mellan högljudda skratt och sprutande glädjetårar. Talen. De underbara talen. Musiken. Och att bara få umgås med de bästa i sin närhet. Åh, jag rekommenderar ALLA att styra bröllop någon gång i livet (och det säger ändå hon som aldrig hade tänkt att gifta sig…) Vinerna! Åh, vilken bra mix. Himlen för en vinälskare. Del av menyn på plats på Vingården. Kvällen på Vingården avslutades med den vackraste bröllopstårtan ni någonsin skådat, kaffe och spritbuffé. Så passande för mig och Andreas som båda jobbar i vinvärlden – tack Nikolina på Leijontornet som ordnade denna masterpiece med chokladfyllning, sommarbär och fluffig mousse. Otroligt graciös matning in the making.Vid 02-snåret rumlade vi tillbaka till hotellsviten, korkade upp en flaska Pol Roger Brut Rosé, sippade ett par munnar – njöt – och somnade lyckliga. Grube anno 2023. Livet. Kärleken. Bröllopet. Tack för allt! Nu sticker vi till New York på bröllopsresa. Puss! 💋