Louis Roederer gör inte vilket sprattelvatten som helst – utan några av världens bästa champagner. Jag skulle ha joinat en middag ikväll, i champagnens tecken, men livet hände. Jag har dock smuttat på senaste brut vintage 2016, och wow – med sin oslagbara balans mellan fruktighet och mineralitet är det här en klass för sig. Ur glaset stiger toner av mogna äpplen, citrus, vit choklad och brioche med ett smakdjup som sakta blommar ut i takt med att temperaturen stiger. Den här champagnen har en fin mousse, en frisk syra och en lång, läcker finish som bjuder in till smakfest. Perfekt för de speciella tillfällena, eller för när du vill sätta guldkant på en vanlig jäkla tisdag.Årgång 2016 då, hur var den? Ptja, ingen walk in the park – men som man säger: Det som inte dödar en, gör en starkare och champagnerna från dem som pallade de svåra förutsättningarna har fått till riktiga pangviner att skryta med – och viner från årgången anses ha potential att utvecklas vackert över tid. Köp, göm och glöm. Eller drick nu.🥂 Louis Roederer Brut Vintage 2016, Frankrike, 799 kr